Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg: Η Σαουδική Aramco μειώνει τις τιμές του πετρελαίου σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ

Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές για τους βασικούς αγοραστές της μια ημέρα μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική το και να προχωρήσει σε σταδιακές και αργές αυξήσεις της παραγωγής φοβούμενος νέο κύμα πανδημίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg ο  κρατικός κολοσσός Saudi Aramco μείωσε τις τιμές του πετρελαίου προς τους πελάτες της σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο από το ανεξέλεγκτο ράλι στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς, που έχει προκαλέσει ντόμινο ανατιμήσεων στα περισσότερα είδη σε μια περίοδο που η παγκόσμια έλλειψη φυσικού αερίου οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης για αργό πετρέλαιο.

Ο ΟΠΕΚ+ του οποίου η Σαουδική Αραβία είναι σκιώδης ηγέτιδα αλλά και η Ρωσία που είναι στις χώρες συμμάχους, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή το Νοέμβριο κατά 400.000 βαρέλια, παραμένοντας πιστές στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ.

Ωστόσο πετρελαϊκοί traders και αναλυτές, περίμεναν ότι η παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί περισσότερο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μειώσεις σε πελάτες της και στη Μεσόγειο

Τα αμερικανικά συμβόλαια σκαρφάλωσαν σε υψηλό επτά ετών μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+, πλησιάζοντας το επίπεδο των 80 δολαρίων το βαρέλι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Aramco μείωσε τις τιμές για τους πελάτες στην Ασία το Νοέμβριο κατά 40 cents, ενώ έκοψε τις τιμές και σε πελάτες στη Μεσόγειο και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ευρώπης. Οι τιμές για τις περισσότερες προμήθειες προς τις ΗΠΑ επίσης μειώθηκαν.

Από την αρχή του έτους, το Brent έχει σημειώσει άλμα 60% ακολουθώντας την αύξηση της ζήτησης καθώς οι οικονομίες των χωρών ανακάμπτουν από την πανδημία που προκάλεσε τεράστια μείωση της τιμής του πετρελαίου και οδήγησε στην μείωση της παραγωγής.

Ο ΟΠΕΚ+, μείωσε την παραγωγή του την περίοδο της πανδημίας κατά περίπου 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα και συνεχίζει να κρατάει χαμηλά την παραγωγή τουλάχιστον στο μισό από τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ