Νέα
  • ΓΔ: 867.71 -0.42%
  • Τζίρος: 151,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σολτς: Ξεκινά αύριο διερευνητικές επαφές με Πράσινους και Φιλελεύθερους

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ολαφ Σολτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προγραμματισθείσα για αύριο κοινή διερευνητική συνάντηση με το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και τους Πράσινους (Die Gruenen) με σκοπό την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού.

"Οι πολίτες έδωσαν στο SPD εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Εξαρτάται τώρα από εμάς να την εκτελέσουμε. Πρόκειται για την πρόοδο της Γερμανίας. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για τον οικονομικό και βιομηχανικό εκσυγχρονισμό και την εντατικοποίηση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Για αυτό θα μιλήσουμε τώρα. Και ξεκινάμε αύριο", δήλωσε ο Σολτς σήμερα στο Βερολίνο.

Επίσης, ο συμπρόεδρος του SPD Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς δήλωσε: "Οι δύο πιθανοί εταίροι πήραν μια καλή απόφαση".

Το FDP και οι Πράσινοι είχαν ανακοινώσει προηγουμένως ότι θέλουν να συζητήσουν πρώτα με το SPD για έναν ενδεχόμενο συνασπισμό "φωτεινού σηματοδότη". Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό ενός επονομαζόμενου συνασπισμού "Τζαμάικα", δηλαδή Χριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων θα παραμείνει όμως ως μια επιλογή.

Η επίσης συμπρόεδρος του SPD Σάσκια Έσκεν δήλωσε "πεπεισμένη ότι "είναι δυνατόν να διαμορφωθεί μια κοινωνία (αλληλο)σεβασμού όλων των πολιτών". Ο Σολτς και το SPD είχαν θέσει την λέξη "σεβασμός" στο επίκεντρο της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 (τοπική ώρα) και θα διαρκέσει έως τις 17:00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ