Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moderna: Αναστέλλει και η Φινλανδία το εμβόλιο για τους άνδρες κάτω των 30 ετών

Εμβόλιο της Moderna
Εμβόλιο της Moderna / Πηγή: AP Images

Μετά τη Σουηδία και τη Δανία, καi η Φινλανδία αναστέλλει τον εμβολιασμό σε νέους με το σκεύασμα της Moderna κατά του κορονοϊού

Συγκειρμένα, όπως ανακοίνωσε το φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, η χρήση του εμβολίου της Moderna για τους άνδρες κάτω των 30 ετών θα ανασταλεί, καθώς παρουσιάζει μία σπάνια καρδιακή παρενέργεια.

Η Σουηδία και η Δανία σταμάτησαν, από χθες, τη χρήση του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19  σε νέους ανθρώπους, έπειτα από αναφορές για πιθανές σπάνιες παρενέργειες.

Πρόσφατα δεδομένα αναφέρουν αύξηση της φλεγμονής του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα) και φλεγμονή του περικαρδίου (περικαρδίτιδα), ειδικά μετά τη δεύτερη δόση, όπως έγραψε το Politico.

«Η σχέση είναι ιδιαίτερα σαφής όταν πρόκειται για το εμβόλιο Spikevax της Moderna, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουηδική υπηρεσία υγείας. Πρόσθεσε ότι «ο κίνδυνος να επηρεαστεί κάποιος είναι πολύ μικρός».

Στη Σουηδία η παύση χορήγησης του εμβολίου της Moderna επηρεάζει άτομα που γεννήθηκαν το 1991 ή αργότερα. Στη Δανία, όλοι οι άνθρωποι κάτω των 18 ετών δεν θα κάνουν πια το εμβόλιο Moderna, ανακοίνωσε η υγειονομική Αρχή της χώρας.

Όσοι είχαν ήδη την κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna δεν θα λάβουν και τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου σκευάσματος. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ