Νέα
  • ΓΔ: 867.71 -0.42%
  • Τζίρος: 151,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Για δωροδοκία κατηγορείται υποδιοικητής της ΕΚΤ

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Πέτερ Καζιμίρ, κατηγορείται για δωροδοκία, με τον ίδιο να αρνείται οποιοδήποτε παράπτωμα, δήλωσαν σήμερα ο Καζιμίρ και ο δικηγόρος του.

«Δεν νιώθω ένοχος για οποιοδήποτε έγκλημα», ανέφερε ο Καζιμίρ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών πριν αναλάβει τη θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας το 2019, σε δήλωση του που κοινοποίησε μέσω email. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης ότι απαγγέλθηκαν εις βάρος του κατηγορίες.

Ο σλοβακικός ειδησεογραφικός ιστότοπος aktuality, επικαλούμενος πολυάριθμες μη κατονομαζόμενες πηγές, τόνισε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του Καζιμίρ για υπόθεση που σχετίζεται με μια φερόμενη δωροδοκία στον πρώην επικεφαλής των φορολογικών αρχών της χώρας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για πολλές υποθέσεις και τώρα συνεργάζεται με τις ανακριτικές αρχές.

Ο δικηγόρος του Καζιμίρ, Οντρέι Μούλαρτσικ, επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters ότι ασκήθηκαν εις βάρος του πελάτη κατηγορίες για δωροδοκία, λέγοντας ότι θα τις αμφισβητήσει, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Τα γεγονότα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είναι αναληθή και το ίδιο το σκεπτικό στερείται επιβεβαιωτικών αποδεικτικών στοιχείων», είπε ο Καζιμίρ.

«Δεν έχω καμία πληροφορία ούτε γνωρίζω ότι παραβίασα τον νόμο, ούτε είχα ποτέ κανένα συμφέρον να επηρεάσω οποιαδήποτε διαδικασία».

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ μπορεί να αποπεμφθούν εάν κριθούν ένοχοι για σοβαρό παράπτωμα ή αν οι αρχές προσκομίσουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν διαπράξει τέτοιου είδους παραπτώματα.

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ