Νέα
  • ΓΔ: 867.71 -0.42%
  • Τζίρος: 151,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Β. Πούτιν: Τα κρυπτονομίσματα έχουν αξία αλλά δεν αντικαθιστούν ακόμη το δολάριο

Βλαντιμίρ Πούτιν / Πηγή: AP
Βλαντιμίρ Πούτιν / Πηγή: AP

Ως νομίσματα με αξία χαρακτηρίζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τα κρυπτονομίσματα αν και δεν πιστεύει ότι ήρθε ακόμη η ώρα να αντικαταστήσουν το δολάριο στην αγορά ενέργειας και πετρελαίου.

Πριν από μερικούς μήνες, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, πρότεινε ότι η χώρα θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τις συμβάσεις αργού πετρελαίου σε δολάριο, εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να επιβάλλουν στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις.

Ερωτηθείς εάν το bitcoin ή άλλο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στο δολάριο, ο Πούτιν είπε ότι είναι «πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το εμπόριο ενεργειακών πόρων σε κρυπτονομίσματα».

«Πιστεύω ότι έχει αξία», είπε στην εκδήλωση Russia Energy Week στην Μόσχα την Τετάρτη. «Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εμπόριο πετρελαίου».

«Το κρυπτονόμισμα δεν υποστηρίζεται από τίποτα ακόμη», είπε ο Πούτιν. «Μπορεί να υπάρχει ως μέσο πληρωμής, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πω για εμπόριο πετρελαίου σε κρυπτονομίσματα».

Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε επίσης τη μαζική κατανάλωση ενέργειας των κρυπτονομισμάτων ως πιθανό εμπόδιο στη χρήση τους. Το bitcoin απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ για την επεξεργασία των συναλλαγών και τη δημιουργία νέων tokens.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ