Νέα
  • ΓΔ: 887.1 +0.99%
  • Τζίρος: 3,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία - Οικονομόλογοι: Υπέρ εφάπαξ μεγάλου δανεισμού για τη δημιουργία αποθεματικών

Οι πρόεδροι του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) του Βερολίνου και του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Μάρτσελ Φράτσερ και Κλέμενς Φιστ, τάσσονται υπέρ ενός εφάπαξ υψηλού δανεισμού το 2022, από τον οποίο να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό για μελλοντικές επενδύσεις, είπαν στην εφημερίδα «Rheinische Post» .

«Η κορυφαία προτεραιότητα της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα για μελλοντικές επενδύσεις στους τομείς της προστασίας του κλίματος, της ψηφιοποίησης και της κοινωνικής ανανέωσης. Μια νέα κυβέρνηση μπορεί κάλλιστα να κάνει περισσότερες επενδύσεις στο μέλλον συμβατές με το φρένο χρέους του Συντάγματος. Προς τον σκοπό αυτό θα πρέπει το 2022 να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια για μελλοντικές επενδύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του DIW Μάρτσελ Φράτσερ.

Ο επικεφαλής του εξ ίσου κορυφαίου γερμανικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου υπογράμμισε ιδίως τη σημασία του φρένου χρέους, το οποίο πρέπει να παραμείνει απαραβίαστο. Ωστόσο, η προστασία του κλίματος απαιτεί επίσης εκτεταμένες πρόσθετες επενδύσεις και από το κράτος, τόνισε και ο Κλέμενς Φιστ, ο οποίος όμως υποστήριξε επίσης τη δημιουργία εφάπαξ αποθεματικού το επόμενο έτος, το οποίο να χρηματοδοτείται από δάνεια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ