Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bofa: «Βλέπει» μειωμένο ΑΕΠ και ανάπτυξη στην Κίνα το 2021

Μείωσε τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Κίνας το 2021 η Bank of America, σε 7,7% από 8,0% και για το 2022 σε 4,0% από 5,3%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έχει ανακάμψει από την πανδημία, αλλά η δυναμική της αυτή χάνει ρυθμό λόγω της παραλλαγής Delta του κορονοϊού, των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και την κρίση χρέους στον τομέα των ακινήτων.

Η BofA αναμένει ότι η ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί έως το 2023 στο 5,3%, μειωμένη ελαφρώς από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 5,8%.

Οι υποβαθμίσεις έρχονται αφού τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι οι ελλείψεις στον τομέα της ενέργειας περιόρισαν την παραγωγή των εργοστασίων στην Κίνα στα επίπεδα του 2020 και οι προκλήσεις στον τομέα των ακινήτων επηρέασαν την αύξηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο.

«Ενώ πιστεύουμε ότι οι Κινέζοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μελετούν ήδη αλλαγές, κατά την άποψή μας μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να εφαρμοστούν νέα μέτρα», αναφέρεται σε έκθεση που συνοδεύει την υποβάθμιση.

Οι αρχές απάντησαν γρήγορα για να διασφαλίσουν την παροχή άνθρακα και ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά αναμένουν ότι οι ελλείψεις ενέργειας θα επηρεάσουν τη βιομηχανική παραγωγή για άλλους 1-2 μήνες και είπαν ότι η χαλάρωση των αυστηρών πιστωτικών ελέγχων στον τομέα των ακινήτων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Οι ανησυχίες αυξάνονται επίσης για τις επιπτώσεις από τον κολοσσό ακινήτων China Evergrande Group που δυνητικά αθετεί χρέος ύψους 305 δισ. δολαρίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ