Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΝΑΤΟ: Σενάρια πολέμου με τη Ρωσία σε δύο μέτωπα

ΝΑΤΟ/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΑΤΟ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτή η συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δεν ήταν μία από τις συνηθισμένες, που θα μπορούσαν να περάσουν στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας. Το μαρτυρά, άλλωστε, και το αντικείμενό της, οι λεπτομέρειες του οποίου χαρακτηρίζονται άκρως απόρρητες. Οι νατοϊκοί εταίροι συζήτησαν, συγκεκριμένα, την επεξεργασία ενός πολεμικού σχεδίου απέναντι στη Ρωσία, το οποίο έχει ως βασικό σενάριο ότι η Συμμαχία θα δεχθεί ταυτόχρονα διπλή επίθεση από τις δυνάμεις της – στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Περιλαμβάνει, μάλιστα, σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα: Τον αέρα τη στεριά και τη θάλασσα, το διάστημα και το Διαδίκτυο, ακόμη και τα πυρηνικά!

Επιθετικές κινήσεις από Μόσχα

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το «Σχέδιο Αποτροπής και Άμυνας στον Ευρωατλαντικό Χώρο», μαζί με τις στρατιωτικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνει, θεωρείται σήμερα απολύτως απαραίτητο, στο φόντο της ανάπτυξης από τη Μόσχα νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων – των αποκαλούμενων «σούπερ όπλων» – αλλά και την επιθετικότητα που επιδεικνύει το Κρεμλίνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, η Ρωσία συγκέντρωσε περίπου 100.000 στρατού κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία, σημαίνοντας συναγερμό στο Κίεβο, τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον.

Αλλά και τον Σεπτέμβριο, στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε με τη Λευκορωσία, έκανε χρήση μιας νέας γενιάς ρομπότ, που προορίζονται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα πεδία των μαχών.

«Η άποψη που επικρατούσε μέχρι σήμερα είναι ότι η Ρωσία αποτελεί έναν μπελά, αλλά όχι μια άμεση απειλή. Όμως, οι Ρώσοι κάνουν ορισμένα πράγματα εξαιρετικά ανησυχητικά», δήλωσε στο Reuters o Τζέιμς Σι, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, αιτιολογώντας τα σχέδια που καταστρώνει η Συμμαχία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ