Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Α. Φάουτσι: Ποιοι και γιατί ζητούν τη σύλληψή του στις ΗΠΑ-Σάλος με τα πειράματα σε σκυλιά

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ λόγω της έγκρισης που έδωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι για την χρηματοδότηση σκληρών και ακραίως πειραμάτων σε σκυλιά.

Απλοί πολίτες και φιλοζωϊκές οργανώσεις ζητούν την παραίτηση Φάουτσι ενώ 23 Γερουσιαστές υπέγραψαν κείμενο καταδίκης κατά του καθηγητή, στο οποίο καυτηριάζεται επίσης το γεγονός ότι για τα πειράματα σπαταλήθηκαν υπέρογκα ποσά. 

Ο Άντονι Φάουτσι είναι επικεφαλής του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες ξόδεψε 1,68 εκατομμύρια δολάρια από χρήματα φορολογουμένων, για «να βασανίσει και να δηλητηριάσει 44 σκυλιά ράτσας μπίγκλ  στο όνομα της επιστήμης».

Τα ακραία πειράματα

Η οργάνωση White Coat Waste Project (WCWP) που αποκάλυψε τα πειράματα σε κουτάβια καταγγέλλει ότι είναι η τέταρτη φορά που διαπιστώνει πως το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) χρησιμοποιεί τέτοιες βάναυσες πρακτικές.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, στα 44 κουτάβια ηλικίας 6 με 8 μηνών χορηγήθηκε πειραματικό φάρμακο, ενώ στη συνέχεια τους έκοβαν τις φωνητικές τους χορδές και στη συνέχεια τα θανάτωναν για να κάνουν βιοψίες στα όργανά τους. Οι πρακτικές αυτές προκάλεσαν την οργή και της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Άντονι Φαούτσι βρίσκεται στο στόχαστρο. Η πρώτη ήταν για «κοστοβόρα» πειράματα που είχε εγκρίνει όταν τον περασμένο Μάιο παραδέχτηκε ότι το NIAID χρηματοδότησε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν με 600.000 δολάρια, για να ερευνηθεί το αν ο κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδα.

Σύμφωνα με την με την Washington Post, ο Φαούτσι, που έχει συνδέσει το όνομά του με την μάχη κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ παραμένει στη θέση του «επειδή έχει σώσει τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών από την πανδημία».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ