Νέα
  • ΓΔ: 1417.87 +1.78%
  • Τζίρος: 52,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Δορυφορικό Ιντερνετ: Μετά την SpaceX, άδεια έλαβε και η Boeing για δορυφόρους στο διάστημα

Boeing / Πηγή: AP Newsroom
Boeing / Πηγή: AP Newsroom

Η αμερικανική Boeing έλαβε άδεια από τις αμερικανικές αρχές για την ανάπτυξη δικτύου δορυφόρων που θα προσφέρει ευρυζωνικό internet στην επιφάνεια της Γης.

Προηγήθηκε η SpaceX που έχει θέσει ήδη σε τροχιά πάνω από 1.600 δορυφόρους για την υποστήριξη της υπηρεσίας Starlink, ενώ ακολουθούν η OneWeb αλλά και η Amazon με το Project Kuiper.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της FCC (Federal Communications Commission) εγκρίθηκε η σχετική αίτηση της Boeing, η οποία λαμβάνει άδεια για «κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου δορυφόρων».

Η αμερικανική εταιρεία - όπως αναφέρεται -  σχεδιάζει την παροχή «ευρυζωνικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για οικιακή, εμπορική, ακαδημαϊκή, κυβερνητική και επαγγελματική χρήση τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκόσμια».

Ο σχεδιασμός της Boeing προβλέπει την εκτόξευση 147 δορυφόρων, 132 από τους οποίους θα τεθούν σε τροχιά στα 965 χιλιόμετρα από την επιφάνειας της Γης, ενώ οι υπόλοιποι 15 θα τεθούν σε τροχιά σε ύψος μεταξύ 27.350 έως 43.450 χιλιομέτρων. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ