Νέα
  • ΓΔ: 947.39 -0.94%
  • Τζίρος: 8,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πορτογαλία: Εταιρικό επίδομα για ρεύμα και ίντερνετ σε όσους εργάζονται με τηλεργασία

Τηλεργασία
Πηγή: Pixabay

Νέους κανόνες για την τηλεργασία φέρνει η Πορτογαλία, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί το ωράριο το οποίο δουλεύουν όσοι υπάγονται στο μέτρο αλλά και να τους ενισχύσει με μέτρα οικονομικής φύσης.

Συγκεκριμένα, οι νέοι κανόνες που εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο της χώρας την περασμένη Παρασκευή προβλέπουν μεταξύ άλλων πως απαγορεύεται οι εργοδότες να επικοινωνούν με τους εργαζόμενους εκτός ωραρίου για ζητήματα δουλειάς.

Όσοι δεν τηρούν το παραπάνω μέτρο κινδυνεύουν με κυρώσεις και  βαριές καμπάνες ενώ ο νέος κανόνας δεν θα ισχύει για εταιρείες με λιγότερους από δέκα εργαζόμενους.

Παράλληλα, προβλέπεται οι εργοδότες να βοηθούν στην πληρωμή των εξόδων που προκύπτουν από την εξ αποστάσεως εργασία. Ειδικότερα, θα πληρώνουν μέρος των «φουσκωμένων», λόγω εργασίας στο σπίτι, λογαριασμούς ρεύματος και διαδικτύου.

Η Πορτογαλία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που άλλαξε τους κανόνες της εξ' αποστάσεως εργασίας. Οι εργοδότες από την αρχή της πανδημίας ήταν υποχρεωμένοι να παρέχουν τα απαρίατητα εργαλεία στους εργαζόμενους για την τηλεργασία. 

Πάνω από το 80% του πληθυσμού έχει εμβολιασθεί

Στη χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 80% του πληθυσμού  και είναι πλέον μία από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο, πράγμα που της επέτρεψε να άρει τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid.

Στις αρχές του έτους, η Πορτογαλία βρέθηκε αντιμέτωπη με δριμεία αναζωπύρωση της επιδημίας και έκτοτε κατάφερε να εμβολιάσει πάνω 8,3 εκατομμύρια ανθρωπους επί πληθυσμού 10 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία DGS.

Σχεδόν το σύνολο των ατόμων άνω των 65 ετών και το ήμισυ των νέων ηλικίας 12 - 17 ετών έχει πλέον εμβολιασθεί πλήρως.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ