Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισπανία: Σε υψηλό 30ετίας ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο - Στο 5,4%

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Σε υψηλό ρεκόρ σχεδόν 30ετίας έκλεισε ο πληθωρισμός στην Ισπανία τον Οκτώβριο του 2021 ενισχυμένος κατά 1,4% από τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία αυξήθηκαν 5,4% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1992, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, έναντι του 4% τον Σεπτέμβριο και των αρχικών εκτιμήσεων για 5,5%, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο δομικός πληθωρισμός, αυξήθηκε 1,4% σε ετήσια βάση, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αύξηση 1% νωρίτερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των τιμών καταναλωτή και του δομικού πληθωρισμού από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων, τον Αύγουστο του 1986.

Οι ισπανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες με την ΕΕ, αυξήθηκαν κατά 5,4% από το προηγούμενο έτος, υψηλότερα από το 4% του Σεπτεμβρίου και ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 5,5%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ