Νέα
  • ΓΔ: 1024.16 +0.07%
  • Τζίρος: 22,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κέρδη για Airbnb και DoorDash βλέπουν οι αναλυτές

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που έχουν βάλει στο ραντάρ τους την Airbnb αλλά και της DoorDash, μιας επίσης νεοεισηγμένης εταιρείας διανομής τροφίμων, καθώς εκτιμούν ότι και οι δύο εταιρείες θα δουν τα οικονομικά τους μεγέθη να ενισχύονται, με την υποχώρηση της πανδημίας και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα.

Η Airbnb, «η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση στον κόσμο χωρίς δικά της ακίνητα», όπως την είχε χαρακτηρίσει προ ετών ο τότε CEO της Daimler σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, θα περάσει και πάλι σε περιβάλλον ανάπτυξης μόλις η τουριστική βιομηχανία ανοίξει και πάλι. Αντίστοιχα, η DoorDash είδε την τιμή της μετοχής της να τετραπλασιάζεται, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. 

Η Credit Suisse αναμένει ότι οι αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών λόγω της πανδημίας θα επιταχύνουν τη μετάβαση από τα ξενοδοχεία σε εναλλακτικά καταλύματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες για την Airbnb και την αύξηση των εσόδων της μακροπρόθεσμα.

Τα έσοδα της Airbnb μειώθηκαν κατά 18% το τρίτο τρίμηνο του 2020, ωστόσο η εταιρεία σημείωσε κέρδη, κυρίως λόγω των περικοπών κόστους.

Οι αναλυτές της Piper Sandler δηλώνουν επίσης αισιόδοξοι για την DoorDash: «Πιστεύουμε ότι η DoorDash έχει την ευκαιρία να πετύχει ως "super app" στην αγορά παράδοσης κατ ' οίκον, με καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο (κατά την άποψή μας) από ό, τι η Uber».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ