Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

S&P: Πολύ κοντά σε πτώχευση η κινεζική Evergrande παρά την πώληση του μεριδίου της

Ως «πολύ πιθανό» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο πτώχευσης της κινεζικής Evergrande η S&P Global Ratings σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, υποστηρίζοντας ότι ο άλλοτε κινεζικός κολοσσός του real estate δεν θα καταφέρει να καλύψει τη ρευστότητα.

Ο οίκος προειδοποιεί ότι η Evergrande έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 καθώς λήγουν ομόλογα 3,5 δισ. δολαρίων, ποσό που δυσκολα, θα καταφέρει να συγκεντρώσει έως τότε, ενώ μεσολαβούν και άλλα δάνεια που αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις τους.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια πτώχευση της Evergrande είναι πολύ πιθανή. Η εταιρεία έχει χάσει την ικανότητα να πουλά νεόδμητες κατοικίες, κάτι που σημαίνει ότι το βασικό της επιχειρηματικό μοντέλο είναι ουσιαστικά νεκρό. Ως αποτέλεσμα η πλήρη αποπληρωμή των δανείων της δεν είναι δυνατή» εκτιμά στην έκθεσή της η Standard & Poors.

Στο μεταξύ, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση του μεριδίου που κατέχει, στην εταιρεία υπηρεσιών streaming HengTen Network Group έναντι 273,5 εκατ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά της και να αποφύγει μια ακόμη αθέτηση πληρωμών.

Η πώληση περιουσιακών της στοιχείων ωστόσο δεν γίνεται με ευνοϊκούς όρους για την εταιρεία καθώς οι μετοχές της σημείωσαν βουτιά 5,7% στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κόνγκ μετά την ανακοίνωσης της πώλησης της, ενώ η μετοχή της HengTen, που αγόρασε τις μετοχές κατέγραψε ράλι 24,9%.

Το διάστημα αυτό η Evergrande καλείται επίσης να αποπληρώσει υποχρεώσεις της άνω των 300 δισ. δολαρίων από τα οποία τα  19 δισ. δολάρια να είναι σε διεθνή ομόλογα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ