Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Σιγκαπούρη: Αρνητικό ρεκόρ 8ετίας του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στο 3,2%

Αλμα του πληθωρισμού στην Σιγκαπούρη η οποία κατέγραψε υψηλό 8 ετίας σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά στο 3,2%.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας, οι τιμές καταναλωτή στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ και πλέον ετών τον Οκτώβριο λόγω του υψηλότερου κόστους ιδιωτικών μεταφορών και διαμονής, σε σχέση με τον ταχύτερο δομικό πληθωρισμό.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,2% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2013, όταν ο πληθωρισμός διαμορφωνόταν στο 3,5%. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 2,8% τον Οκτώβριο. Τον Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί άνοδος 2,5%.

Το κόστος μεταφοράς, αυξήθηκε 11,1% τον Οκτώβριο, οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν 1,7%, ενώ οι τιμές στέγασης και υπηρεσιών κοινής ωφελείας αυξήθηκαν 2,7%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,5% τον Οκτώβριο από το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδο 1,2% τον Σεπτέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 1,3% τον Οκτώβριο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ