Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Capital Economics: Η κρίση της τουρκικής λίρας δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο διεθνώς

Η κρίση της τουρκικής λίρας είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο εξωτερικό, λόγω των μικρών εμπορικών και χρηματοπιστωτικών σχέσεων της με τον υπόλοιπο κόσμο και του γεγονότος ότι τα ισοζύγια εξωτερικών πληρωμών των περισσότερων αναδυόμενων αγορών  είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι στο παρελθόν, σύμφωνα με ανάλυση της Capital Economics.

«Καθώς η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει 9% έως τώρα σήμερα και 20% από την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται πλέον σε κρίση», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «ο υψηλότερος πληθωρισμός και οι πιο σφιχτές χρηματοπιστωτικές συνθήκες στο εσωτερικό είναι πιθανό να υπονομεύσουν την ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας».

Σε άλλη ανάλυση της Capital Economics σημειώνεται ότι το τουρκικό νόμισμα κατρακύλησε σήμερα, επειδή ο Ερντογάν διαμήνυσε χθες ότι δεν θα αντιδράσει με αύξηση των επιτοκίων. Η ανάλυση αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει νέα μείωση των επιτοκίων, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν τη μείωση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας στο 15% την περασμένη εβδομάδα, ενώ θα υπάρξουν αργότερα αυξήσεις τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ