Νέα
  • ΓΔ: 944.64 -1.23%
  • Τζίρος: 61,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Αλμα του πληθωρισμού στο 6% το Νοέμβριο - Αγγίζει τα ποσοστά του 1950

Σπάει τα αρνητικά ρεκόρ δεκαετιών, ο πληθωρισμός στη Γερμανία το Νοέμβριο, καθώς φτάνει σε ποσοστά που παραπέμπουν στη Γερμανία του 1950 όταν ο πληθωρισμός άγγιξε το 8%.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis) το Νοέμβριο ο πληθωρισμός έφτασε το 6% - σε εναρμονισμένη βάση για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη - σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Είναι το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφει από το καλοκαίρι του 1992 κι ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στο 5,6%. 

Σύμφωνα με αρχικά στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,3%, ενώ σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 5,2% σε ετήσια βάση έναντι προσδοκίας για 5,1%, ενώ υποχώρησε 0,2% σε μηνιαία. 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τον υψηλό ρυθμό του πληθωρισμού από τον φετινό Ιούλιο, στους οποίους περιλαμβάνονται η χαμηλή βάση του 2020, η προσωρινή μείωση φόρων και η πτώση των τιμών των πετρελαιοειδών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ