Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 34 ετών οι αιτήσεις πτώχευσης

ΗΠΑ: Ρεκόρ για τις αιτήσεις πτώχευσης μετά από 34 χρόνια
Πηγή: AP

Σε χαμηλό 34 ετών οι αιτήσεις πτώχευσης στις ΗΠΑ. Φαίνεται πως τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης αντιστάθμισαν, προσωρινά, την κατάσταση ακόμα και κατά τη διάρκεια της τεράστιας υγειονομικής κρίσης, που οδήγησαν σε οικονομική ύφεση, σύμφωνα με στοιχεία της Epiq AACER.

Παρ' όλο που το 2020, ο αριθμός των αιτήσεων για υπαγωγή στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ που υποβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις ήταν αυξημένος 29%, φθάνοντας τις 7.128 συγκριτικά με τις 5.158 του 2019, ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, για το περυσινό έτος ανήλθαν σε 529.068, λιγότερες από τις 800.000 που καταγράφονται τα τελευταία έτη.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις πτώχευσης κατέθεσαν και μεγάλες εταιρείες λιανικής, όπως η J.C.Penney.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας χάθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, γεγονός που οδήγησε σε αριθμό ρεκόρ τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίαςΩστόσο τα επιδόματα ανεργίας, τα επιχειρηματικά δάνεια και άλλα προγράμματα στήριξης αντικατέστησαν ένα μεγάλο μέρος αυτού του χαμένου εισοδήματος, με αποτέλεσμα το αμερικάνικο ταμείο αποταμίευσης να καταφέρει, έστω προσωρινά, να διατηρήσει σε βιώσιμα επίπεδα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Στελέχη της Epiq AACER προειδοποιούν ότι οι αιτήσεις πτώχευσης τόσο νοικοκυριών όσο επιχειρήσεων θα αυξηθεί σημαντικά στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, καθώς θα λήξουν πολλά κρατικά προγράμματα και θα συσσωρευθούν τα χρέη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ