Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κάθυ Γουντ - Μια... Bear στην ανδροκρατούμενη Wall Street

Πριν από λίγες ημέρες το όνομα της Κάθυ Γουντ ταρακούνησε τις διεθνείς αγορές όταν σε μια μέρα αγόρασε 1 εκατ. μετοχές της Twitter, αμέσως μετά την αποχώρησή του συνιδρυτής του, Jack Dorsey.

Μια κίνηση, που δεν παραξένεψε όσους γνωρίζουν την δαιμόνια Αμερικανίδα επενδύτρια της Ark Innovation Fund με τις ιρλανδικές ρίζες, καθώς είναι από τις λίγες γυναίκες που όχι μόνο επιβιώνει στον ανδροκαρατούμενο κόσμο της wall street, αλλά καταφέρνει να τον εξουσιάζει με τις επιλογές της.

Οι Financial Times την συγκαταλέγουν στις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη με την μεγαλύτερη επιρροή λέγοντας ότι «στις επιχειρήσεις υπάρχουν μεγάλοι επενδυτές, ιδρυτές και οραματιστές. Και η Κάθι Γουντ τυχαίνει να είναι και τα τρία».

Η Γούντ έχει καταφέρει να εντοπίζει και να επενδύει σε αυτό που αποκαλεί κανείς ανατρεπτική καινοτομία. Αναζητά εταιρείες που μπορούν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα, γρηγορότερα, φθηνότερα και να ξεσπάσουν σε μεγάλους διαδρόμους ανάπτυξης. 

Προτιμά τις επενδύσεις με μεγάλα ρίσκα

Έτσι, τα τελευταία χρόνια επενδύει μανιωδώς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Elon Mask, στη ρομποτική, τα αυτόνομα αυτοκίνητα  την τηλεϊατρική, τη γονιδιακή θεραπεία και τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin αλλά και το Ethereum. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι το Bitcoin θα φτάσει κάποια στιγμή τα 500.000 δολάρια.

«Οι ρυθμιστές θα αναγκαστούν να χαλαρώσουν τη στάση τους μακροπρόθεσμα απέναντι στα κρυπτονομίσματα λόγω της καινοτομίας του τομέα» είχε δηλώσει.  Όμως την φήμη της ως δαιμόνια επενδύτρια, την κέρδισε όταν ξεκίνησε να επενδύει επιθετικά στην Tesla, λέγοντας ότι μια μέρα έως το 2023 θα αξίζει 3 τρισ. δολάρια.

Η Ark (που πήρε το όνομά της από την Κιβωτό του Νώε) ιδρύθηκε το 2014 ελπίζοντας να συσκευάσει ενεργά χαρτοφυλάκια μετοχών σε μορφή ETF, μια επιλογή που απεδείχθη κερδοφόρα καθώς μέσα σε μόλις 7 χρόνια η Γουντ κατάφερε να απογειώσει την Ark Innovation Fund, η οποία αξίζει σήμερα 60 δισ. δολάρια.

Όμως το χαρακτηριστικό της δεν είναι μόνο το πάθος να κερδίζει και να γίνεται πλουσιότερη. Έχοντας μάθει από τους Ιρλανδούς μετανάστες γονείς της να έχει όραμα και θάρρος και διατηρώντας μια βαθιά θρησκευτική πίστη, προτιμά να επενδύει τα εκατομμύριά της σε πρωτοποριακές ιδέες. 

Το νέο project

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε σε μία συνέντευξή της στο CNBC τη νέα επενδυτικής της απόπειρα για τη δημιουργία ενός επενδυτικού προϊόντος που ονόμασε «Ark on Steroids».  

Στόχος της είναι μέσω του Hudge Fund της θα αγοράζει μετοχές εταιρειών που συνήθως περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια των ETF της Ark αλλά θα μπορεί να στοιχηματίζει και εναντίον των εταιρειών που κυριαρχούν στις αγορές.

Δεν μένει παρά να διαπιστωθεί εάν η 64χρονη Γουντ θα ταράξει και πάλι τα νερά της Wall Street αγνοώντας για μια ακόμη φορά τις «ασφαλείς επιλογές» και επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της Bear στη Wall Street.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ