Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moderna: Πιθανώς τα υφιστάμενα εμβόλια να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Όμικρον

Εμβόλιο της Moderna
Εμβόλιο της Moderna / Πηγή: AP Images

Ο πρόεδρος της Moderna, Stephen Hoge, ανέφερε ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρο ρίσκο τα υφιστάμενα εμβόλια κατά του κορονοϊού να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Όμικρον. Σύμφωνα με το Bloonberg ο Hoge πρόσθεσε ότι βέβαια είναι πολύ νωρίς να πούμε πόσο λιγότερο αποτελεσματικά είναι.

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που η αποτελεσματικότητα τους πέσει σχεδόν στο μισό, τότε τα εμβόλια θα πρέπει να ανασχεδιαστούν. «Πιστεύω ότι υπάρχει ένα υπαρκτό ρίσκο να δούμε να πέφτει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων» ανέφερε και πρόσθεσε «ότι αυτό που δεν γνωρίζω είναι πόσο ουσιώδης είναι αυτή η μείωση».

«Αν δούμε ότι μείωση της αποτελεσματικότητα πλησιάζει το 50%, τότε δεν θα πρέπει να επανασχεδιάσουμε τα εμβόλια;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας.  Πάντως τόνισε ότι ακόμα δεν έχουμε τα δεδομένα που θα μας δώσουν μια πιο ξεκάθαρη απάντηση.     

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ