Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Η εφοδιαστική αλυσίδα μείωσε τις παραγγελίες στη μεταποίηση

Μειώθηκαν σημαντικά οι γερμανικές παραγγελίες στον μεταποιητικό τον Οκτώβριο, έναντι προσδοκιών για άνοδο, εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, που περιορίζει την εργοστασιακή δραστηριότητα.

Οι μεταποιητικές παραγγελίες μειώθηκαν 6,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο σε προσαρμοσμένους όρους, μετά από την αναθεωρημένη αύξηση κατά 1,8% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι παραγγελίες θα αυξανόταν 0,5%. Οι παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκαν 2,7% σε μηνιαία βάση και οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν 10,7%.

Αναφορικά με τα καταναλωτικά αγαθά, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 4,3%. Οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν 3,4% ενώ οι διεθνείς παραγγελίες μειώθηκαν 13,1%. Οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη μειώθηκαν 3,2% και οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες μειώθηκαν 18,1%.

Οι μεταποιητικές παραγγελίες υποχώρησαν 1% σε ετήσια βάση, και ήταν 1,7% αυξημένες από τα προ πανδημίας επίπεδα, τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ