Νέα
  • ΓΔ: 944.64 -1.23%
  • Τζίρος: 61,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: CEO εταιρείας απέλυσε πάνω από 900 υπαλλήλους μέσω Zoom

Το είδαμε και αυτό στις ΗΠΑ, όπου ο CEO της εταιρείας Better.com, η οποία ασχολείται με ενυπόθηκα δάνεια, ανακοίνωσε μέσω κλήσης Zoom σε περισσότερους από 900 υπαλλήλους ότι απολύονται και, μάλιστα, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Αν είστε σε αυτή την κλήση, ανήκετε στην άτυχη ομάδα που απολύεται», δήλωσε ο Vishal Garg μιλώντας στους εργαζόμενους μέσω Zoom. «Η απασχόλησή σας στην εταιρεία σταματά άμεσα», πρόσθεσε. Εν συνεχεία τους ανακοίνωσε ότι θα λάβουν ένα mail από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, στο οποίο θα αναφέρονται οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία και την αποζημίωση που δικαιούνται.

Ο Garg επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους για την απόφαση και συγκεκριμένα μίλησε για την εικόνας της αγοράς και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τη Dailymail, ο CEO ανέφερε ότι «η αγορά έχει αλλάξει» και πως χρειάζονται μεγάλες περικοπές στην εταιρεία που θα φτάσουν τα 7 δισ. δολάρια, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή.

https://youtu.be/gpjqbvLkPUw

Σύμφωνα με το «Fortune», ο Garg κατηγόρησε τους υπαλλήλους ότι «έκλεβαν» τους συναδέλφους και τους πελάτες τους γιατί ήταν αντιπαραγωγικοί και δούλευαν λίγο κάθε μέρα. «Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που το κάνω αυτό και δεν το θέλω. Την τελευταία φορά που το έκανα, έκλαψα», φέρεται να δήλωσε ο Garg στην κλήση, η οποία όμως σύμφωνα με το CNN ήταν σύντομη και δεν είχε συναίσθημα.

Αργότερα εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε ότι απολύθηκε περίπου το 9% του εργασιακού δυναμικού της εταιρείας. Μεταξύ αυτών που απολύθηκαν ήταν και η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τις προσλήψεις που θα διασφάλιζαν ισότητα και σεβασμό στην διαφορετικότητα μέσα στην εταιρεία.

Το CNN Business αναφέρει ότι η εταιρεία ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω SPAC και την περασμένη εβδομάδα έλαβε 750 εκατ. δολάρια σε μετρητά ως μέρος της συμφωνίας. Η εταιρεία είναι προετοιμασμένη να έχει στον ισολογισμό της περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ