Νέα
  • ΓΔ: 861.18 +0.10%
  • Τζίρος: 12,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Συνεχίζεται το ρεύμα της «Μεγάλης Παραίτησης» - 11 εκατ. κενές θέσεις εργασίας

Πηγή: Αssociated press

Το ρεύμα της «Μεγάλης Παραίτησης» έδειξε να ξεφουσκώνει κάπως τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που εγκατέλειψαν τη θέση τους τους, λόγω δυσαρέσκειας ή αναζήτησης καλύτερων ευκαιριών, να υποχωρεί. Την ίδια ώρα τα κενά στην αγορά εργασίας έγιναν ακόμη μεγαλύτερα.

Σύμφωνα με την έκθεση JOLTS του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας εκτοξεύτηκε στις 11 εκατ., που είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Είναι δε, πολύ μεγαλύτερος από τα 10,37 εκατ. κενές θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι αναλυτές.

Την ίδια ώρα, το κύμα εξόδου εργαζομένων συνεχίστηκε μεν παραμένοντας σε συνολικά υψηλά επίπεδα, αλλά αισθητά μειωμένο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Συγκεκριμένα ο όγκος των εργαζομένων που παραιτήθηκε ανήλθε σε 4,16 εκατ. από 4,36 εκατ. τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ήτοι δηλαδή πτώση κατά 4,7% ή 205.000. Στα επίπεδα αυτά ο ρυθμός των παραιτήσεων υποχώρησε στο 2,8% από το ρεκόρ του 3% τον Σεπτέμβριο. Όμως, και πάλι είναι πολύ υψηλός, προβληματίζοντας την αγορά για την εξέλιξη του λεγόμενου ρεύματος της «Μεγάλης Παραίτησης».

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και με την υποχώρηση του Οκτωβρίου, ο αριθμός των παραιτήσεων παραμένει αυξημένος σε ποσοστό 24% σε σχέση με τα επίπεδα που βρίσκονταν, ένα χρόνο πριν.

Τα στοιχεία της έκθεσης JOLTS λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από το συμβούλιο της Federal Reserve αναφορικά με τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, αν και στο σημείο αυτό είναι αμφίβολο αν θα επηρεάσει την έκβαση της επικείμενης συνεδρίασης της Fed, που αναμένεται να καταλήξει σε επιτάχυνση του tapering.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ