Νέα
  • ΓΔ: 1419.69 +1.10%
  • Τζίρος: 49,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Α. Φάουτσι: Πιθανότατα δεν θα χρειαστούμε νέα εμβόλια για τη μετάλλαξη Ομικρον

Την εκτίμηση ότι «πιθανώς δεν θα χρειαστούμε νέα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον καθώς τα υπάρχοντα φαίνεται να παρέχουν υψηλά ποσοστά ανοσίας» εξέφρασε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του στον αμερικανικό ιστότοπο υγείας STAT τόνισε πως «η προστασία των εμβολίων έναντι των παραλλαγών, φαίνεται να σχετίζεται με το επίπεδο ανοσίας και το εύρος της ανοσίας που μπορεί να σας δώσει κάθε εμβόλιο", τόνισε ο Φάουτσι.

Στο μεταξύ, νέα αμερικανική έρευνα τονίζει πως όσοι έχουν παρουσιάσει ανοσολογική απόκριση των Τ κυττάρων, μέσω εμβολιασμού ή νόσησης μπορεί να εξακολουθούν να προστατεύονται από τη μετάλλαξη Όμικρον, αν και δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό.

Πρόκειται για μια προδημοσίευση, από επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, αλλά και επιστημόνων του πανεπιστημίου John Hopkins. "Ο κορονοϊός δεν έχει αναπτύξει αυτή τη στιγμή μεταλλάξεις που να διαφεύγουν της απόκρισης των Τ-κυττάρων", δήλωσαν οι επιστήμονες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ