Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΝΤ προς Τράπεζα της Αγγλίας: Μην καθυστερήσετε την αύξηση των επιτοκίων

ΔΝΤ
Πηγή: APImages

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε την Τράπεζα της Αγγλίας να αποφύγει την αδράνεια καθώς η κεντρική τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη για να αποφασίσει πότε θα αυξήσει τα επιτόκια εν μέσω μεγάλης αύξησης του πληθωρισμού.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE αιφνιδίασε τις αγορές στην προηγούμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, ψηφίζοντας με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,1%.

Ο διοικητής της τράπεζας, Αντριου Μπέιλι, αναγνώρισε ότι «τα καμπανάκια για τον πληθωρισμό είναι εδώ», αλλά σημείωσε ότι τα μέλη της Επιτροπής χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση στην αγορά εργασίας προκειμένου να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο από το πλαίσιο αναστολών συμβάσεων πριν αποφασίσουν τη σύσφιξη της πολιτικής.

Νεότερα στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, έδειξαν ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή τον Νοέμβριο, καθώς ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 257.000, αλλά η απειλή της παραλλαγής Ομικρον έχει περιπλέξει την κατάσταση.

Στην ανακοίνωση του ΔΝΤ, με τη σύνοψη των συμπερασμάτων του μετά την πρόσφατη επίσκεψη στελεχών του στη Βρετανία, το Ταμείο ανέφερε ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής «έχει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τη μεταβλητότητα, περιλαμβανομένης της διακριτικής ευχέρειας να διαχειριστεί την επαναφορά του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ