Νέα
  • ΓΔ: 869.4 +1.15%
  • Τζίρος: 63,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Συνάντηση Ντράγκι - Σολτς με επίκεντρο το Σύμφωνο Σταθερότητας και την πανδημία

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και η πανδημία είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το μέλλον του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότηταςκαθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός επιμένει ότι μετά και από την πανδημία κορονοϊού, είναι σαφές ότι το Σύμφωνο δεν μπορεί να παραμείνει όπως είχε διαμορφωθεί αρχικά. Κάτι που σημαίνει ότι η σχέση χρέους - ΑΕΠ είναι αδύνατον πλέον να ορίζεται στο 60%.

Σύμφωνα με Ιταλούς αναλυτές, παρά το ότι ο Σόλτς, έχει δηλώσει ως τώρα ότι "το Σύμφωνο είναι ήδη αρκετά ελαστικό" υπάρχουν περιθώρια για μια γόνιμη διαπραγμάτευση.

Ιταλογερμανική συμμαχία

Αυτό το θέμα ακριβώς αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ενός νέου ιταλο-γερμανικού σχεδίου δράσης. Σύμφωνα με ιταλικές πηγές οι δυο κυβερνήσεις θέλουν να πραγματοποιείται κάθε χρόνο διμερής συνάντηση υψηλότατου επιπέδου με τον καγκελάριο, τον Ιταλό πρωθυπουργό και τους σημαντικότερους υπουργούς των δυο χωρών. Θα αναλύεται η χρηματοοικονομική κατάσταση της Ευρώπης, το μεταναστευτικό, το περιβαλλοντικό και όλα τα άλλα θέματα κύριας σημασίας.

Μετά την Ιταλογαλλική Συνθήκη που υπεγράφη πριν δυο εβδομάδες στην ιταλική πρωτεύουσα, και οι ιταλογερμανικές σχέσεις οδεύουν προς περαιτέρω σύσφιξη, με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Στενοί συνεργάτες του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού αφήνουν να διαρρεύσει πάντως ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλία που θα βάλει στο περιθώριο τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης και ότι η Ιταλία θεωρεί βασικής σημασίας την μεσογειακή της διάσταση.

Στόχος η διαχείρηση της πανδημίας

Βασικό θέμα συζήτησης στην σημερινή συνάντηση θα είναι φυσικά, και η διαχείριση της πανδημίας. Σολτς και Ντράγκι αναμένεται να αναφερθούν στην ανάγκη περιορισμού των κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα εξηγήσει για ποιον λόγο αποφάσισε να επιβάλει τεστ σε όλους τους πολίτες που φθάνουν στην Ιταλία και πενθήμερη καραντίνα στους ανεμβολίαστους.

Ο ιταλικός τύπος, άλλωστε, υπενθυμίζει ότι λίγο πριν παραδώσει την σκυτάλη, η Άγκελα Μέρκελ είχε εκθειάσει την ιταλική στρατηγική κατά της ασθένειας COVID-19, ως παράδειγμα προς μίμηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ