Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τρεις πρώην μηχανικοί της SpaceX έφτιαξαν ρομποτικό μηχάνημα που θα ψήνει πίτσες κάθε 45''

Πέρασαν από τη SpaceX του μεγιστάνα Έλον Μασκ και τώρα ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα «ρομποτικό εστιατόριο» που θα φτιάχνει πίτσες κάθε... 45 δευτερόλεπτα.

Ο λόγος για τρεις πρώην μηχανικούς της εταιρείας SpaceX, τους Benson Tsai, Brian Langone και James Wahawisan, οι οποίοι την ερχόμενη άνοιξη θα ανοίξουν στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ το ρομποτικό εστιατόριο Stellar Pizza, που θα μπορεί να φτιάχνει μία πίτσα ανά 45 δευτερόλεπτα.

Ο Benson Tsai, CEO της Stellar Pizza, εργάστηκε επί πέντε χρόνια στην εταιρεία του Έλον Μασκ, όπου σχεδίαζε προηγμένα συστήματα μπαταριών για πυραύλους και δορυφόρους. Φεύγοντας από τη SpaceX, έπεισε περισσότερους από 23 πρώην υπαλλήλους της εταιρείας να τον ακολουθήσουν, με στόχο να κατασκευάσει μια αυτοματοποιημένη μηχανή παρασκευής πίτσας που χωράει στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Η διαδικασία παραγωγής της πίτσας

Το ρομποτικό μηχάνημα της Stellar Pizza μπορεί να φτιάξει, να ψήσει και να ολοκληρώσει μια πίτσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Αρχικά, μια μπάλα σπιτικής ζύμης πίτσας τοποθετείται στη μηχανή, όπου συμπιέζεται και πλάθεται σε στρογγυλό σχήμα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, η μηχανή γεμίζει την πίτσα με σάλτσα και άλλα υλικά.

Η ακατέργαστη πίτσα στη συνέχεια εισάγεται σε έναν από τους τέσσερις φούρνους υψηλής θερμοκρασίας στο ρομποτικό μηχάνημα και σε λίγα δευτερόλεπτα είναι έτοιμη προς κατανάλωση.

Ένας από τους υπαλλήλους της Stellar Pizza είναι ο πρώην executive chef της SpaceX, Ted Cizma, ο οποίος δημιούργησε το πρόγραμμα Food Service της εταιρείας πυραύλων για το προσωπικό.

Ο Cizma συνεργάστηκε με τον σύμβουλο πίτσας, Noel Brohner, σε μια προσπάθεια να φτιάξει πίτσες υψηλής ποιότητας και προσιτές για τη Stellar Pizza.

Φωτογραφίες: Stellar Pizza

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ