Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse - Deutsche Bank: Σχεδόν 1 δισ. θα πληρώσουν για δικαστικές διαμάχες στις ΗΠΑ

Τραπεζα
Τραπεζα

Οικονομική αιμορραγία προκαλούν σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες οι δικαστικές εκκρεμότητες που έχουν στις ΗΠΑ. Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανακοινώσει ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς σχημάτισε πρόβλεψη ύψους 850 εκατ. δολαρίων για δικαστική διαμάχη της στην Αμερική που αφορά τιτλοποιήσεις στεγαστικών δανείων.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times ανέφερε ότι η Deutsche Bank αναμένεται να συμφωνήσει να καταβάλει 100 εκατ. δολάρια για να κλείσει τον φάκελο με τις κατηγορίες περί παράβασης του νόμου κατά των δωροδοκιών, στην προσπάθειά της να πάρει δουλειές σε χώρες, όπως η Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Thomas Gottstein, που ανέλαβε επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι ήθελε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με «καθαρό το τραπέζι» όσον αφορά υποθέσεις του παρελθόντος και έκανε πρόβλεψη ύψους 850 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση αντιδικιών που ανάγονται στην περίοδος της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ