Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Evergrande: Ξεσηκώθηκαν οι επενδυτές μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα κεφάλαια τους

Πάνω από 100 επενδυτές χρηματοοικονομικών προϊόντων που παρείχε η κινεζική Evergande Group έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της στην πόλη Guangzhou καθώς πλέον όλα δείχνουν ότι τα χρήματά τους θα θυσιαστούν για να διατηρηθεί ζωντανή η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.

Οι επενδυτές φώναζαν «Evergrande, δώσε πίσω τα χρήματά μας!», αναπαράγοντας ένα σύνθημα που χρησιμοποίησαν οι δυσαρεστημένοι επενδυτές και προμηθευτές το περασμένο φθινόπωρο, όταν κατέστη εμφανής η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Αλλαγή σχεδίων

Την Παρασκευή η Evergrande ανακοίνωσε σχέδιο αποπληρωμής των επενδυτών των προϊόντων διαχείρισης πλούτου, λέγοντας ότι ο καθένας θα λαμβάνει χρεολύσιο 8000 γουάν σε μηνιαία βάση για τρεις μήνες, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο, ανεξάρτητα από το πότε ωριμάζει η επένδυσή τους.

Προηγουμένως, η πάλαι ποτέ πιο εύρωστη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας που τώρα παραπαίει έχοντας συσσωρεύσει χρέος άνω των 300 δισ. δολάριων, είχε συμφωνήσει να αποπληρώνει το 10% πριν το τέλος του μήνα όταν θα ωρίμαζε το προϊόν, χωρίς να διευκρινίσει ποσό.

Η αλλαγή πυροδότησε φόβους μεταξύ των επενδυτών ότι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ