Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

DW: Ποιά είναι η πιθανή διάδοχος του Νταβίντ Σασόλι στην ηγεσία του ευρωκοινοβουλίου

Θλίψη και οδύνη έχει προκαλέσει στην Ευρώπη ο θάνατος του Νταβίντ Σασόλι. Ο Ιταλός πολιτικός, που είχε κερδίσει την εκτίμηση όλων ως μία φωνή ψυχραιμίας και συνδιαλλαγής, σε μία εποχή που πληθαίνουν οι φυγόκεντρες δυνάμεις και οι ακραίες τοποθετήσεις στην Ευρώπη, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του.

Ποιος θα είναι ο διάδοχός του 

Σύμφωνα ωστόσο με τη Deutsche Welle, οι διαδικασίες στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο αναμένεται να κινηθούν γρήγορα και όπως συμβαίνει πολλές φορές μετά από τις ευρωεκλογές, οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και οι Σοσιαλιστές, θα αποφασίσουν.

Αλλωστε είχαν συμφωνήσει ότι στο ήμισυ της θητείας του σοσιαλδημοκράτη Νταβίντ Σασόλι θα τον διαδεχόταν ένας υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Τότε, ως φαβορί προέβαλε ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής σήμερα της Κ.Ο. του ΕΛΚ, ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Ευρωβουλής.

Κατόπιν όλων αυτών, επικρατέστερη υποψήφια θεωρείται σήμερα η μαλτέζα αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ηλικίας μόλις 42 ετών.

Πρόκειται για μία ευρωβουλευτή με εξαιρετική παρουσία τα τελευταία χρόνια, που ξεχώρισε ιδιαίτερα για τις τοποθετήσεις της στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωβουλής μετά από 20 χρόνια (είχαν προηγηθεί η Σιμόν Βέιλ και Νικόλ Φοντάν), αλλά και η νεότερη σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ