Νέα
  • ΓΔ: 956.28 +0.72%
  • Τζίρος: 49,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Στόλντενμπεργκ: Καταδικάζουμε τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε ρητά τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η Συμμαχία θα υπογράψει μια συμφωνία με το Κίεβο τις επόμενες ημέρες για στενότερη συνεργασία σε πολιτικές ασφάλειας του κυβερνοχώρου, όπως μεταδίδει το Reuters. 

«Οι εμπειρογνώμονας του ΝΑΤΟ σε θέματα κυβερνοασφάλειας ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους Ουκρανούς ομολόγους τους για τις τελευταίες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Ειδικοί της Συμμαχίας που βρίσκονται στη χώρα επίσης στηρίζουν τις ουκρανικές αρχές στο πεδίο. Τις επόμενες ημέρες, το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία θα υπογράψουν μια συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε πολιτικές ασφάλειας που θα περιλαμβάνει και την παροχή πρόσβασης στην Ουκρανία σε πλατφόρμες του ΝΑΤΟ για την ανταλλαγή πληροφοριών για κακόβουλο λογισμικό». 

«Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα»

H ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα εάν αυτές οι χώρες αποφασίσουν να υποβάλουν αίτηση, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία είναι πολύ στενοί εταίροι. Είναι εταίροι βελτιωμένων ευκαιριών. Έχουμε εργαστεί μαζί τους, έχουμε ασκηθεί μαζί τους, έχουμε εκπαιδευτεί μαζί τους. Πληρούν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ στους περισσότερους τομείς. Έχουν οργανωθεί και έχουν καλή διοίκηση στους θεσμούς άμυνας και ασφάλειας. Έτσι, από πολλές απόψεις, φυσικά, είναι πολύ κοντά στο ΝΑΤΟ. Επομένως, από αυτή την άποψη, αυτό μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα εάν αποφασίσουν να υποβάλουν αίτηση. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό θα είναι μια πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί στη Σουηδία και στη Φινλανδία εάν θέλουν να υποβάλουν αίτηση. Και νομίζω ότι είναι μια πολιτική απόφαση μεταξύ των 30 Συμμάχων», σημείωσε.

Η Φινλανδία και η Σουηδία είναι κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά διατηρούν στρατιωτικά ουδέτερο καθεστώς και δεν έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, είναι οι πιο στενοί εταίροι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι ένοπλες δυνάμεις τους πληρούν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ καθώς και τα πρωτόκολλα ελέγχου και τις επικοινωνίες τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ