Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lufthansa: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 40% της ITA Airways

Η γερμανική Lufthansa πρόκειται να αγοράσει το 40% των μετοχών της ITA Airways, της διαδόχου της Alitalia και η συμφωνία θα μπορούσε να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας.

Lufthansa και ITA βρίσκονται σε συζητήσεις για την πώληση ποσοστού 40%, αλλά μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από μερικές ημέρες για να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει, επανέλαβε όμως προηγούμενη δήλωση πως ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι ανοικτός στην πιθανότητα μιας συνεργασίας με την ITA.

Υπενθυμίζεται πως οι πτήσεις της ITA Airways ξεκίνησαν στις 15 Οκτωβρίου με σχεδόν 2.300 υπαλλήλους και στόλο λιγότερο από το μισό του μεγέθους του στόλου που διαχειριζόταν η Alitalia.

Εκπρόσωπος της ITA δήλωσε ότι η ανώτατη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας θα παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο στο διοικητικό συμβούλιο στις 31 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα ανοίξει ένα data room, που θα επιτρέψει σε πιθανούς «μνηστήρες» ή εταίρους να έχουν πρόσβαση σε βασικά χρηματοοικονομικά έγγραφα για να εκτιμήσουν την αξία της εταιρείας.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η ιταλική εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τη Lufthansa, την British Airways και την αμερικανική Delta Air Lines για μια μετοχική συνεργασία, προσθέτοντας ότι οι επίσημες συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ