Νέα
  • ΓΔ: 912.68 +0.62%
  • Τζίρος: 13,83 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay
Φωτό αρχείου / Πηγή: Pixabay

Ποια θα μπορούσε να είναι η μέγιστη δυνατή αποκάλυψη πετρελαϊκού κοιτάσματος στον κόσμο; Σύμφωνα με την Wood Mackenzie το νέο αυτό κοίτασμα θα μπορούσε να είναι ανάλογο της βάσης Permian Midland, της μαγαλύτερης βάσης στον πλανήτη, με προοπτική ανάπτυξης ύψους 540 δισ. δολλαρίων.

Ένας από τους πιο έγκριτους γεωχημικούς στον κόσμο, ο Ντάνιελ Τάζρβι, θεωρεί πως το νέο κοίτασμα ανάλογων προδιαγραφών της Permian μήκους 250 μιλίων ανάμεσα στο δυτικό Τέξας και το νοτιοανατολικό Νέο Μεξικό, θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο, με περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ανακτήσιμα βαρέλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα αφορά μόνο στο 12% της εν λόγω έκτασης, καθώς το υπόλοιπο 88% βρίσκεται υπό μελέτη.

Πρόκειται για τη Recon Africa, μια δυνητική νέα Permian με ανάλογες δυνατότητες ανακτίσιμου πετρελαίου και φυσικού αερίου για τα επόμενα 25 χρόνια.

Στην έρευνα αποκαλύφθηκε το βάθος του γηπέδου, με τους ερευνητές να κάνουν λόγο για τη νέα Permian, ενδεχομένως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη τα τελευταία 30 χρόνια. «Το Permian στο Τέξας παράγει σχεδόν 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Στην Αφρική ανακαλύπτονται παρόμοια κοιτάσματα, βάθους 6.000-8.000 πόδια», αναφέρει ο Νικ Στάινςμπεργκ, μηχανικός στη Wood Mackenzie.

Η Reconnaissance Energy Africa, με εγκεκριμένες άδειες γεώτρησης και μια μίσθωση 25 ετών, ξεκινά το 2021 με τις καλύτερες προοπτικές.

Το πρώτο γεωτρύπανο 12.000 ποδιών λειτουργεί ήδη, αναμένωντας μεταξύ άλλων και τα οριστικά αποτελέσματα στο τέλος του τριμήνου.

Αν και η Haywood Capital Markets προβλέπει ορμητική άνοδο της τιμής της μετοχής κατά 100%, αυξάνοντας το στόχο από 2,5 δολ. σε 4 δολ, μόνο ο χρόνος θα δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα των επενδυτών, οι οποίο αναφισβήτητα παρακολουθούν την ιστορία με ενδιαφέρον.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ