Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

NYT: Η Johnson & Johnson ανέστειλε την παραγωγή του εμβολίου της για τον κορoνοϊό

Στην αναστολή της παραγωγής του εμβολίου για τον κορωνοϊό, στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει αυτή τη στιγμή γραμμές παραγωγής γι' αυτή τη δουλειά, προχώρησε στα τέλη του 2021, χωρίς... τυμπανοκρουσίες η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson όπως αποκαλύπτουν οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την απόφαση, αναφέρει πως η διακοπή στην παραγωγή των εμβολίων από την εταιρία είναι προσωρινή, καθώς το εργοστάσιο στο Λέιντεν της Ολλανδίας αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το εμβόλιο μετά από μερικούς μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η εγκατάσταση, στην ολλανδική πόλη, αντ′ αυτού παρασκευάζει ένα πειραματικό αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για σε κάποιον άλλον ιό. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν η αναστολή λειτουργίας θα έχει αντίκτυπο στις προμήθειες εμβολίων, λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν.

Κατά τους επόμενους μήνες όμως, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την απόφαση, η αναστολή αυτή πιθανότατα να μειώσει την προσφορά του προϊόντος της Johnson & Johnson για την Covid-19 κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ενώ άλλες εγκαταστάσεις για την παραγωγή του εμβολίου δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία, είτε δεν έχουν λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για εμφιάλωση των εμβολίων.

Η κίνηση της Johnson & Johnson φέρεται να την εξέθεσε στα μάτια δύο εκ των πιο σημαντικών πελατών της: Την Αφρικανική Ένωση και του Οργανισμού Covax, που είναι υπεύθυνος για τη διανομή εμβολίων σε φτωχές χώρες. Μάλιστα, οι επικεφαλής αυτών των οργανώσεων έμαθαν για τη διακοπή της παραγωγής από δημοσιογράφους των New York Times.

«Δεν είναι η ώρα να αλλάζουμε γραμμές παραγωγής για οτιδήποτε, όταν οι ζωές των ανθρώπων σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο κρέμονται από την ισορροπία», τόνισε ε ο Δρ. Ayoade Alakija, συνεπικεφαλής του προγράμματος παράδοσης εμβολίων της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Jake Sargent, εκπρόσωπος της Johnson & Johnson, δήλωσε σε ένα email ότι η εταιρεία «είναι επικεντρωμένη στο να διασφαλίσει ότι το εμβόλιο μας είναι διαθέσιμο όπου οι άνθρωποι έχουν ανάγκη» και ότι «το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της εργάζεται μέρα και νύχτα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Το περασμένο καλοκαίρι, η Johnson & Johnson είχε προβλέψει ότι θα παρέδιδε ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της για τον Covid το 2021. Η εταιρεία παρήγε μόνο 400 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την παραγωγή εμβολίων της εταιρείας.

Πηγή: nytimes.com

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ