Νέα
  • ΓΔ: 911.91 +0.53%
  • Τζίρος: 56,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι πουλήθηκε έναντι 3,75 εκατ. ευρώ

Πηγή: AP Photo

Πενήντα πέντε έδρες, βάρος 555,55 καράτια: το Αίνιγμα, το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο πουλήθηκε σήμερα έναντι του ποσού των 3,16 εκατομμυρίων λιρών (3,75 εκατομμύρια ευρώ) στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Το διαμάντι, που κατοχυρώθηκε έπειτα από μια διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, καταγράφηκε το 2004 ως το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο από τους ειδικούς GIA και Gübelin και το 2006 ως το μεγαλύτερο λαξευμένο διαμάντι στον κόσμο από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Σε αντίθεση με τα κλασικά διαμάντια, που έχουν εξορυχθεί από τα έγκατα της γης, τα μαύρα διαμάντια βρίσκονται περισσότερα στην επιφάνεια, παραπέμποντας σε «πιθανή εξωγήινη καταγωγή», υπογραμμίζει ο Sotheby's.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος μαύρων διαμαντιών προέρχεται είτε από την πρόσκρουση μετεωριτών που παράγουν μια χημική εναπόθεση ατμών είτε από εξωγήινη προέλευση, καθώς δημιουργούνται από εκρήξεις σούπερνόβα που σχηματίζουν αδαμαντοφόρους αστεροειδείς, οι οποίοι εισέρχονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη», διευκρινίζει ο οίκος δημοπρασιών.

Τα βρίσκουμε σήμερα αποκλειστικά στη Βραζιλία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Το Αίνιγμα αγοράστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ζύγιζε πάνω από 800 καράτια στην ακατέργαστη μορφή του. Χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια για να λαξευτεί στην παρούσα μορφή του των 55 εδρών.

Την τιμή ρεκόρ για ένα διαμάντι που δημοπρατείται κατέχει το ροζ διαμάντι «Pink Star», που πωλήθηκε έναντι 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας του οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ το 2017.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ