Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

To Παρίσι αποκτά παραλία, στην Αψίδα του Θριάμβου

Παρίσι
Πηγή: ©PCA-STREAM

Ενώ πολλοί τουρίστες θεωρούν το Champs-Élysées τον πιο όμορφο δρόμο στον κόσμο, οι Παρισιάνοι έχουν διαφορετική εικόνα, καθώς τα τελευταία χρόνια - προ κορονοϊού φυσικά - η κίνηση των αυτοκινήτων και η εκρηκτική αύξηση στην εμπορική κίνηση έχει μετατρέψει την άλλοτε ήσυχη λεωφόρο σε πολύβουο δρόμο.

Σε μια προσπάθεια να δώσουν στην εικονική λεωφόρο την παλιά της ταυτότητα, οι τοπικές επιχειρήσεις σχημάτισαν το Comité Champs-Élysées ενώ ο αρχιτέκτονας Philippe Chiambarettaν φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν τη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας, τη δημιουργία χώρου για ποδηλατόδρομους, τραμ και ηλεκτρικά λεωφορεία. Τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν, θα φυτευτούν περισσότερα δέντρα και θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη... παραλία.

Συγκεκριμένα το Place de l'Étoile, όπου βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου, θα μετατραπεί σε αστική παραλία το καλοκαίρι και παγοδρόμιο το χειμώνα. Σχέδια που αν όλα πάνε καλά θα πάρουν σάρκα και οστά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Παρίσι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ