Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Εκατομμυριούχοι έχασαν τους κωδικούς πρόσβασης και την περιουσία τους

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

Για «τυχερούς» που έπιασαν τον πρώτο αριθμό στο λαχείο, αλλά έχασαν το ίδιο το λαχείο, έχουμε ακούσει πολλές φορές. Το ίδιο συμβαίνει, όμως, τώρα στον ψηφιακό κόσμο, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ένας άγνωστος αριθμός πολυεκατομμυριούχων του Bitcoin έχει χάσει ή ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης για τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια τους με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στην περιουσία τους.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ από τα υπάρχοντα 18,5 εκατομμύρια Bitcoin, περίπου το 20% του συνολικού αριθμού του κρυπτονομίσματος τα οποία έχουν τρέχουσα αξία 140 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μη αξιοποιήσιμα αφού οι κάτοχοί τους απλά δεν διαθέτουν πλέον τους κωδικούς για να ανοίξουν τα ψηφιακά πορτοφόλια τους.

Μάλιστα, η Wallet Recovery Services, εταιρεία που βοηθά στην εύρεση χαμένων ψηφιακών κλειδιών, δήλωσε ότι λαμβάνει 70 αιτήματα την ημέρα από ανθρώπους που θέλουν βοήθεια για την ανακτήσουν την ψηφιακή τους περιουσία, αριθμός αιτημάτων τρεις φορές μεγαλύτερος απ' ό,τι πριν από ένα μήνα.

Πολλοί από τους αιτούντες είχαν αγοράσει Bitcoin κατά τις πρώτες μέρες του, πριν από μια δεκαετία, όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα είχε τη σημερινή εξέλιξη με την αξία του να έχει φτάσει στα ύψη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ