Νέα
  • ΓΔ: 1015.43 0.00%
  • Τζίρος: 27,88 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Στο 9,1% ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιανουάριο

Υποχώρησαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα τον Ιανουάριο, με την ανάπτυξη των τιμών καταναλωτή και παραγωγού να επιβραδύνονται περαιτέρω.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 9,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Ιανουάριο, από το 10,3% του Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα από το 9,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Η μείωση των τιμών άνθρακα και χάλυβα τον προηγούμενο μήνα, επηρέασε τις τιμές των συνολικών βιομηχανικών αγαθών, επιβραδύνοντας την άνοδο του ΡΡΙ, τόνισε ο Dong Lijuan, στατιστικολόγος στη στατιστική υπηρεσία της Κίνας.

Σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε 0,2% τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,9% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από το 1,5% τον Δεκέμβριο και αντίστοιχα με τον ρυθμό ανάπτυξης που αναμένουν οι οικονομολόγοι.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4%.Ο δομικός δείκτης, σημείωσε άνοδο 1,2% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ