Νέα
  • ΓΔ: 879.67 +0.05%
  • Τζίρος: 2,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Η Βουλή πέρασε ψήφισμα για την καθαίρεση του Τραμπ

Parler
Πηγή: APImages

H αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ του να ζητηθεί από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, να κάνει χρήση της 25ης τροποποίησης του συντάγματος για την καθαίρεση του Τραμπ από το αξίωμά του, μία συμβολική σε μεγάλο βαθμό κίνηση εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για τη δίωξη του προέδρου για δεύτερη φορά. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων προχώρησε στο μη δεσμευτικό δημοψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 223 ψήφους υπέρ και 205 κατά, παρά το ότι λίγο νωρίτερα ό Πενς είχε πει στην πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, ότι δεν θα συμφωνούσε επειδή δεν πιστεύει «ότι μία τέτοια κίνηση είναι προς το συμφέρον του έθνους μας ή είναι συνεπής με το σύνταγμά μας».

Με τα πνεύματα, όμως, να είναι οξυμμένα μετά την έφοδο οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, οι Δημοκρατικοί έκαναν αυτή την τακτική κίνηση την τελευταία στιγμή πριν από την ιστορική ψηφοφορία για την καθαίρεση, οχτώ μόλις ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του Τραμπ και την ανάληψη της εξουασίας από τον εκλεγμένο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Μόνο ένας από τους Ρεπουμπλικανούς αντιπροsώπους, ο Ανταμ Κίντσινγκερ από το Ιλινόις, ενέκρινε το ψήφισμα μαζί με το σύνολο των 222 Δημοκρατικών.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ