Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπ. Τζόνσον: Δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι η Ρωσία απέσυρε τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε απόψε ότι υπάρχουν «ελάχιστες αποδείξεις» για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά σύνορα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, Τζόνσον και Γκουτέρες συμφώνησαν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες και αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης αλλά και «να αποφευχθεί μια καταστροφική στρατιωτική κλιμάκωση και μια ανθρωπιστική κρίση». Επανέλαβαν επίσης ότι τα κράτη έχουν ευθύνη να τηρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να σέβονται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών μελών του ΟΗΕ.

Οι ανακοινώσεις της Ρωσίας ότι αποσύρονται στρατιωτικές μονάδες από την περιοχή αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τη Δύση, που επιμένει ότι η Μόσχα διατηρεί τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ