Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων

Αμερικανικη οικονομία / Πηγή: AP
Αμερικανικη οικονομία / Πηγή: AP

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολογων 10ετους διάρκειας κατέγραψαν υψηλο 10μήνου, εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών για τον αντίκτυπο των μέτρων στήριξης από την πανδημία στον πληθωρισμό.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου κατά 5,5 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο υψηλό του 1,187%, ένα επίπεδο που δεν είχε καταγραφεί από τις 19 Μαρτίου 2020, την ημέρα που η Καλιφόρνια έγινε η πρώτην πολιτεία των ΗΠΑ που εφήρμοσε καραντίνα κόντρα στην εξάπλωση της Covid-19.

Η απόδοση των ομολόγων διετούς διάρκειας παρέμεινε κοντά σε μηδενικά επίπεδα, αγγίζοντας το 0,153%.

Το εύρος της καμπύλης των αποδόσεων του 2ετούς και του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε σε υψηλό τεσσάρων ετών, πάνω από 103 μονάδες βάσης. Γεγονός που μεταφράζεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» από την πλευρά των επενδυτών για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη μέσα σε αυτό το διάστημα.

Στο μεταξύ, οι τιμές των εμπορικών ακινήτων συρρικνώθηκαν κατά 10% το 2020 και οι προοπτικές για το 2021 παραμένουν αβέβαιες, καθώς ο κλάδος υφίσταται πλήγμα από τη συνέχιση της τηλεργασίας λόγω της πανδημίας.

Ο ίδιος λόγος αύξησε τις τιμές των κατοικιών σε προάστια και εκτός των αστικών κέντρων, κατά 8,4% τον Οκτώβριο καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι ετών.

Αναλυτές τονίζουν ότι το κλίμα θυμίζιε έντονα το Δεκέμβριο του 2013, όταν οι αποδόσεις είχαν καταγράψει νέο ράλι σε συνέχεια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης Ομπάμα, καθώς και της πολιτικής που ακολούθησε τότε η Fed. Κίνηση που μετά αντιστράφηκε οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας σε νέα χαμηλά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ