Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Στρατός στο Καπιτώλιο ενόψει της συζήτησης για την αποπομπή Τραμπ

Στρατός στο Καπιτώλιο
Στρατός στο Καπιτώλιο / Πηγή: AP Images

Σε εξέλιξη είναι στις ΗΠΑ η συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία θα συζητήσει για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ύστερα από την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Σήμερα, στο Καπιτώλιο διαδραματίζονται πρωτοφανείς σκηνές, καθώς εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς βρίσκονται εκεί υπό τον φόβο επανάληψης επεισοδίων. Το ψήφισμα των Δημοκρατικών θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα με βάση ένα και μοναδικό άρθρο, προσάπτοντας στον απερχόμενο πρόεδρο την κατηγορία της «υποκίνησης σε εξέγερση», για τον ρόλο του στα γεγονότα που συνέβησαν γύρω και μέσα στο Καπιτώλιο.

Στρατός στο Καπιτώλιο, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων
Στρατός στο Καπιτώλιο, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων / Πηγή: AP Images

Το κατηγορητήριο αυτό, το οποίο έχει και αξιοσημείωτη υποστήριξη από λίγους Ρεπουμπλικάνους, αναμένεται να υιοθετηθεί εύκολα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η πρώτη συζήτηση αναμένεται, σύμφωνα με το CNN, να διαρκέσει μία ώρα και θα περιστραφεί γύρω από τον κανονισμό και τις αρχές που διέπουν τη διαδικασία αποπομπής του. Έπειτα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, θα τοποθετηθεί για το ζήτημα της αποπομπής.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας / Πηγή: AP Images

Όλα συντείνουν στο ότι ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα γίνει σήμερα ο πρώτος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ