Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Millennials: Αύξησαν τον πλούτο τους στα 10 τρισ. αλλά χρωστάνε 4,3 τρισ.

Κατοικία / Πηγή: Pexels
Κατοικία / Πηγή: Pexels

Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y κατάφεραν να διπλασιάσουν τον πλούτο τους, παρά την οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία της νόσου Covid-19, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη γενιά που κλήθηκε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης το 2008, αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Σήμερα οι Millennials έχουν καταφέρει να αυξήσουν τον πλούτο τους στα 10 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, την περίοδο μεταξύ 2019 και το τρίτο τρίμηνο του 2020 διαπιστώθηκε ότι ο πλούτος των Millennials (Αμερικάνοι που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996) αυξήθηκε κατά 21%. Η Generation X (Αμερικανοί γεννημένοι μεταξύ 1965 και 1979) αύξησε τον πλούτο της κατά 8,5%, ενώ οι Baby Boomers (γεννημένοι μεταξύ 1946 και 1964) σημείωσαν άνοδο κατά 4,3%.

Αύξηση πλούτου με... 4,3 τρισ. χρέος

Παρά την αξιοσημείωτη αύξηση του πλούτου τους, οι  Millennials έχουν οφειλές 4,3 τρισ. δολάρια κυρίως από καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και φοιτητικά δάνεια, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις επενδύσεις τους στην αμερικανική κτηματαγορά. Στεγαστικά δάνεια ή επενδύσεις στα ακίνητα με εξασφαλίσεις ύψους 10,3 τρισ. δολαρίων είναι πολύ πιθανό να μπουν σε καθεστώς επισφάλειας.

Την ίδια στιγμή, η Generation X έχει χρέος σχεδόν 6 τρισ. δολάρια με περιουσιακά στοιχεία 37 τρισ. δολάρια, ενώ οι Baby Boomers έχουν οφειλές 4,7 τρισ. δολάρια με περιουσιακά στοιχεία 66,6 τρισ., σύμφωνα με τα δεδομένα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. 

Παρά τα εκτοξευμένα ποσοστά ανεργίας εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας, ο πλούτος των νοικοκυριών σημείωσε θετικό ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο κατά 7% την περίοδο Απρίλιος-Ιούνιος ύψους 119 τρισ. δολαρίων, από 111 τρισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, όταν η πανδημία ήταν στην κορύφωσή της με οδυνηρές επιπτώσεις στους περισσότερους κλάδους της χώρας.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ