Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι Ταλιμπάν κάνουν έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία - Aνησυχούν για τους αμάχους

«Το Ισλαμικό Εμιράτο κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και από τα δύο μέρη. Όλες οι πλευρές πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν θέσεις που θα μπορούσαν να εντείνουν τη βία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιλύσουν τη σύγκρουση μέσω διαλόγου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση στην Ουκρανία και εκφράζει την ανησυχία του για την πραγματική πιθανότητα απώλειας αμάχων. Το Ισλαμικό Εμιράτο καλεί και τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση. Όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από θέσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη βία. Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, με συνέπεια προς την εξωτερική πολιτική της ουδετερότητας, καλεί και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να λύσουν την κρίση με διάλογο και ειρηνικά μέσα. Το Ισλαμικό Εμιράτο καλεί επίσης τις πλευρές της σύγκρουσης να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των Αφγανών φοιτητών και μεταναστών που ζουν στην Ουκρανία».

Aκολουθεί το σχετικό tweet του εκπροσώπου του Αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ