Νέα
  • ΓΔ: 765.9 +0.49%
  • Τζίρος: 17,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Πρώτο θύμα του κορονοϊού μετά από έξι μήνες

Τεστ για κορονοϊό / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

H ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε σήμερα το πρώτο νέο θύμα της Covid-19 μετά τον Μάιο, ενώ οι Αρχές της χώρας προσπαθούν να ελέγξουν την αύξηση των κρουσμάτων κοντά στο Πεκίνο. 

Μία γυναίκα στην επαρχία Χεμπέι πέθανε χθες το απόγευμα, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία σημείωσαν ότι η ασθένειά της ήταν βαρειά και ότι είχε υποκείμενα νοσήματα. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, η επαρχία Χεμπέι περιβάλλει το Πεκίνο και άρχισε να καταγράφει μία ταχεία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού νωρίτερα αυτό τον μήνα. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι Αρχές επέβαλαν lockdown στο Σιτζαγουάνγκ και άλλα μέρη της επαρχίας σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού. 

Η Χεμπέι ανέφερε 81 νέα κρούσματα για την Τετάρτη, με τον συνολικό αριθμό των  σημερινών κρουσμάτων να φθάνει τα 463. 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε τον χθεσινό θάνατο στην ημερήσια έκθεσή της για τον κορονοϊό. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρεχεται σε 4.365. Ο πρώτος θάνατος είχε αναφερθεί στις 11 Ιανουαρίου 2020 στην πόλη της Γιουχάν, όπου είχε εμφανισθεί για πρώτη φορά ο κορονοϊός.

Ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έφθασε σήμερα στη Γιουχάν για να εξετάσει την προέλευση του ιού μαζί με Κινέζους επιστήμονες. Η κινεζική κυβέρνηση δεν δέχεται ότι ο κορονοϊός προήλθε από την Κίνα. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ