Νέα
  • ΓΔ: 798.22 -0.22%
  • Τζίρος: 32,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Ανεργία
Πηγή: Pexels

Αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει εξασθενίσει η κατάσταση στην αγορά εργασίας καθώς η επιδείνωση της πανδημίας του κορονοϊού διατάραξε τη δραστηριότητα των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων. 

Οι  αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν σε 965.000 την εβδομάδα έως τις 9 Ιανουαρίου από 784.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και ενώ οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters προέβλεπαν 794.000 αιτήσεις. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι αξιώσεις για επιδόματα πιθανόν να αυξήθηκαν και από την εκ νέου υποβολή αιτήσεων μετά την παράταση μίας προσαύξησης του επιδόματος 300 δολαρίων έως τις 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο της επιπλέον στήριξης ύψους σχεδόν 900 εκατ. δολαρίων που εγκρίθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά μετά από οχτώ μήνες. Αν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έχουν μειωθεί από το επίπεδο - ρεκόρ των 6,867 εκατομμυρίων τον Μάρτιο, παραμένουν πάνω από το υψηλό επίπεδο των 665.000 κατά τη μεγάλη ύφεση της περιόδου 2007-09.

Οικονομολόγοι θεωρούν ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει η αγορά εργασίας από την πανδημία. 

 

 

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ