Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Το BBC επαναλειτουργεί τις αγγλόφωνες υπηρεσίες στη Ρωσία

Την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών του στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό BBC, μετά την προσωρινή αναστολή τους, για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της νέας αυστηρής νομοθεσίας που εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Την Παρασκευή το BBC ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του στη Ρωσία αφότου η ρωσική Βουλή ενέκρινε νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όποιον κριθεί ένοχος για σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Εξετάσαμε τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας παράλληλα με την επείγουσα ανάγκη της μετάδοσης ειδήσεων από το έδαφος της Ρωσίας. Επειτα από προσεκτική διαβούλευση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη μετάδοση ειδήσεων στην αγγλική γλώσσα από τη Ρωσία, από σήμερα το βράδυ (Τρίτη 8 Μαρτίου)», αναφέρει το BBC σε σχετική ανακοίνωση.

Το BBC διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τη μετάδοση των εξελίξεων «ανεξάρτητα και αμερόληπτα» σύμφωνα με τον αυστηρό κώδικα δεοντολογίας, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια του προσωπικού του στη Ρωσία παραμένει η πρωταρχική του προτεραιότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ