Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Starbucks, Coca-Cola και Pepsico «παγώνουν» τη δραστηριοποίησή τους στη Ρωσία

Ουκρανοί στρατιώτες σε τεθωρακισμένο όχημα στα προάστια του Κιέβου (5/3/2022) / Πηγή: Ap Photo

Τρεις πολυεθνικοί κολοσσοί προστέθηκαν στις εταιρείες που αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Πρόκειται για τη Starbucks, την Coca-Cola και την Pepsico.

Όσον αφορά την αλυσίδα καφέ Starbucks Corp, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα με την επωνυμία της, ενώ η εταιρεία θα «παγώσει» τις αποστολές προϊόντων στη Ρωσία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Alshaya Group με έδρα το Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

Η Coca-Cola στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία. «Οι καρδιές μας είναι με τους ανθρώπους που υφίστανται παράλογες συνέπειες από αυτά τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες», συμπληρώνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Pepsico, που αναστέλλει κάθε επένδυση, διαφήμιση και προμοτάρισμα της εταιρείας στη Ρωσία. 

Νωρίτερα σήμερα η αλυσίδα McDonald’s Corp ανακοίνωσε επίσης πως θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία των 847 εστιατορίων της στη Ρωσία, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να καταβάλει τους μισθούς στους 62.000 υπαλλήλους της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ