Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αμπράμοβιτς: Η Βρετανία δεσμεύει τα περουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη

Στη λίστα των κυρώσεων της Βρετανίας κατά της Ρωσίας προστέθηκε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς με το Λονδίνο να «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη που δραστηριοποιείται στη «Γηραιά Αλβιώνα» τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων συνολικά σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων εκτός του Ρομάν Αμπράμοβιτς, των Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, οι οποίοι εντάχθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε σχετικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μερίδια στον όμιλο En+, ο Σετσίν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bank Rossiya.

Επίσης,οι αρμόδιες Αρχές, ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι να συνεχίσει να συμμετέχει στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε στον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς. «Η άδεια θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και θα συνεργαστούμε στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Στο Λονδίνο μεγάλο μέρος της περιουσίας του

Ο Ρώσος ολιγάρχης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε να βγάζει στο σφυρί τα ακίνητά του στη Βρετανία σε μια προσπάθεια να μειώσει το περιουσιακό του αποτύπωμα στη χώρα καθώς είχαν προαναγγελθεί κατασχέσεις σε Ρώσους ολιγάρχες.

Ο ίδιος αν και από την αρχή του πολέμου προσπάθησε να μεσολαβήσει για τον τερματισμό  των εχθροπαξιών στην Ουκρανία, δεν γλίτωσε τελικά από το δόκανο των κυρώσεων της Δύσης προς τους Ρώσους ολιγάρχες.

Ο Αμπράμοβιτς, έχει καθαρή περιουσία που εκτιμάται στα 13,5 δισ. δολάρια από το Bloomberg, ενώ μεγάλο μέρος της περιουσίας του είναι τα πανάκριβα ακίνητα που κατέχει στο Λονδίνο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ