Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

McDonald's: Στα 36 δολ. το Big Mac στη μαύρη αγορά της Ρωσίας

Oυρές χιλιομέτρων για ένα τελευταίο burger σχημάτισαν Ρώσοι έξω από τα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας fast food McDonald's, μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο των 800 εστιατορίων στη Ρωσία. 

Πλέον τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας πωλούνται μέσω διαδικτύου στη «μαύρη αγορά», με τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Συγκεκριμένα στη ρωσική ιστοσελίδα μικρών αγγελιών Avito εμφανίστηκαν ξαφνικά πολλοί οι οποίοι πουλούν Big Macs και άλλα είδη από τον κατάλογο των McDonald’s σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που θα πλήρωνε κανείς στο εστιατόριοΈνας πωλητής με έδρα τη Μόσχα διαφήμισε ένα Big Mac για περίπου 36 δολάρια! Το ποσό προκύπτει με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Στη Ρωσία, το μπέργκερ κοστίζει συνήθως 135 ρούβλια ή περίπου 1 δολάριο, σύμφωνα με τον δείκτη Big Mac του The Economist.

Ένας άλλος διαφήμισε ένα «Πρωινό McDonald's», που περιλαμβάνει McMuffins, τηγανίτες πατάτες και σάλτσες το οποίο πουλούσε για περίπου 18 δολάρια. Σε μια καταχώριση μεταφρασμένη στα αγγλικά, ο πωλητής είπε ότι τα προσφέρει σε «όσους θέλουν να απολαύσουν μια τελευταία γεύση περασμένης εποχής»

Ένας πωλητής διαφημίζει ένα γυάλινο ποτήρι των McDonald’s στα 74 δολάρια. Το κλείσιμο των McDonald's προκάλεσε έντονη αντίδραση των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο CEO είπε πως έιναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξουν τα εστιατόρια της αμερικανικής αλυσίδας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ